06 15 88 63 84 INFO@KANTOOR21.NL
Selecteer een pagina

ZIET UW KANTOOR ER OOK ZO UIT? 

KANTOOR21 HELPT OM STRUCTUUR IN UW ORGANISATIE TE BRENGEN

 

STRUCTUUR OP KANTOOR &  WERKVLOER │ 5S

Werkt uw personeel wel zo efficiënt als u denkt? Is er wel structuur? Iedereen is wel eens dossiers, offertes, of andere notities kwijt. Ook digitaal is er niet altijd overzicht, te veel mapjes, geen duidelijke structuur, iedereen zet het maar ergens neer. Als u het proces van 5S kunt implementeren in uw bedrijf, bespaart u niet alleen een hoop frustratie, maar ook een hoop tijd en daarmee een hoop geld.

5S is een bewezen methode om werknemers te helpen hun werkomgeving te organiseren.

5S komt uit Japan en staat voor:

Seiri Sorteren Sorteren van bv. de kast kan het weg? weggooien!
Seiton Schikken Richt de werkplek zo in dat alles netjes en overzichtelijk staat.
Seis Schoonmaken Verwijder de oude laag stof en begin opgeruimd en met een schone plek
Seiketsu Standaardiseren Maak er een gewoonte van (standaard) om alles op de nieuwe manier te doen
Shitsuke Standhouden Houd vol, zodat je overzicht houdt en efficiënter werkt

Het kan gaan om relatief ‘simpele’ acties zoals het op een andere manier indelen van ruimtes, stellingen, voorraad of noem maar op. Wat vooral belangrijk is, is de bewustwording van de werknemers (en uzelf). Samen met u, uw werknemers, of een bepaalde afdeling door het bedrijf heen lopen. Noteren, fotograferen en analyseren. Een bewust rondje door het bedrijf doet vaak al de ogen openen.

Praktijkvoorbeeld

Bij een ronde door het bedrijf met een aantal medewerkers: Kijkt u boven op die kast, horen die spullen daar? “Oooh nee, die doos valt me nu pas op”  over een doos met een aantal onderdelen, die al meer dan een half jaar boven op een kast liggen en waar niemand iets mee doet. Door er iedere dag onbewust langs te lopen, word je ‘blind’ voor dit soort troep. Kan die doos weg? Naar het magazijn? Nog gebruikt worden? etc. Zo kunt u per afdeling, per ruimte, of per hoek, kast of noem maar op, structuur aanbrengen in uw organisatie.

Heeft u geen tijd om deze processen in gang te zetten of ziet u het niet zitten om bij uw personeel de nieuwe structuur of werkwijze te implementeren. Vaak geldt het gezegde “vreemde ogen dwingen”. Kantoor21 staat voor u klaar, helpende handen aan de achterkant van uw bedrijf.

Contact Informatie:

Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek of offerte 

Adres:

Legebuorren 21
8525GX Langweer

Telefoon:

Telefoon 0513 437 488
Mobiel 06 15 88 63 84

Contactformulier: